Actuele vangstberichten

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Er zit redelijk schar rond de pier van IJmuiden. Ook hier en daar een minigul, maar daar zit niemand op te wachten. In het Noordzeekanaal wordt de eerste tong gevangen en uiteraard nog schar en wijting.

Robert en Paul vingen vrijdagavond in het Noordzeekanaal leuk vis op beschaafde afstanden.


Paul met tong en wijting.


Robert met zeebaars en bot...


...en schar en tong en bot.

Zaterdag was ik controleur bij de 2e PKC wedstrijd op Callantsoog.


Arjan met twee botten.

Met een straffe west noordwest 5 werd er van af hoog water gestart.


Angelo met twee botten.

Dit hield in dat het van de visserij vooral bot zou worden. De schar zit verder uit de kant en zou die dag onbereikbaar zijn. Kort na het beginsignaal komt de eerste vis al boven.


En Julian heeft er drie.

Maar voor de meeste is het zoeken waar de vis zit en aast. Alles bij elkaar kom er redelijk vis boven, kleine maar ook grootte botten door elkaar.

Individueel was Dirk Westdorp van De Hoop De Zeebaars korps 2 de beste met 19 vissen en 466 centimeter. Eerste bij de korpsen werd zeevisteam De Hoop De Zeebaars korps 2. Tweede werd Korps 1 HSV de Zeebaars en Zeevisteam Westland eindigde als derde. Voor meer uitslagen zie www.korpsvissen.nl/uitslagen

groetjes en tot volgende week,
Hans Hendriks

 

Overige vangstmeldingen 


Aan een maiskorrel in een vijver...

...Ik dacht eerst een karper aan de lijn te hebben. Groeten, Jacques.

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de “Vis van de Week” en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).